Orhangazi Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısının ikinci oturumu yapıldı.

Perşembe günü yapılan ilk oturumda imar komisyonuna havale edilen 5 maddenin görüşüldüğü toplantıya Neşet Çağlayan başkanlık etti. 5 yeni cadde ve sokağa isim verilmesi maddesi görüşüldü. Muradiye Mahallesi’ndeki bir caddeye daha önce kalp krizi neticesinde hayatını kaybeden ve ailesi Orhangazi’de yaşayan Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’nun ismi verilirken, TOKİ’de yeniden açılacak olan eski caddeye de bir süre önce ölen belediye eski başkanlarından Hayri Çoklar’ın ismi verildi. Turist yolu üzerindeki bir sokağa “2. Sokak”, Fındıklı yolu üzerindeki bir sokağa “6. Sokak” ve “Yeni Sokak” isimleri verildi.

Mecliste daha sonra ise Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi yanında bulunan bir arsaya yapılması planlanan ve yatırım programına dahil edilen 24 derslikli ortaöğretim binası ile ilgili plan değişiklikleri de oy birliği ile kabul edildi.

Hastane arsası içinde kaldığı için daha önce kapatılan TOKİ yolu ile ilgili imar komisyonuna havale edilen plan değişikliği de hem yolun genişletilmesi, hem de yolun yeniden hizmete sokulması hususunda onaylandı. Anadolu Öğretmen Lisesi yanında yer alan arsanın hem yurt, hem de hakim ve savcılara lojman yapılması konusunda istenen plan değişikliği, imar komisyonunun bazı eksik evrakların tamamlaması ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de 1/5000 ölçekli plana işlenmesi için bir sonraki meclis toplantısına ertelendi.