İstanbul Oryantiring Grubu (İOG) tarafından düzenlenen "İstanbul 5 Days 2014" Patika Oryantring yarışlarına katılan Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi (OBAM) sporcuları, elit ve başlangıç grubu müsabakalarında birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Dünyanın 32 ülkesinden yaklaşık 800 sporcunun katıldığı yarışlarda, Osmangazi Belediyesi adına mücadele eden Mevli Mokan, elit kategoride 10 hedefin bulunduğu 2 bin 200 metrelik parkurda rakiplerini geride bırakarak birinci olurken, aynı kategoride mücadele eden Mehmet Aslan ise yarışmayı Mokan’ın ardından ikinci sırada tamamladı. Uluslararası Oryantring Federasyonu’nun kurallarının geçerli olduğu müsabakaların başlangıç kategorisinde, Osmangazi Belediyesi Bedensel Engelliler Bakım Merkezi (OBAM) adına yarışan Harun Tunç, 9 hedefin bulunduğu parkurda rakiplerini geride bırakarak kendi kategorisinde şampiyon oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bedensel Engelliler Bakım Merkezi (OBAM)’da şampiyonaya katılan sporcularla bir araya geldi. Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker ile birlikte şampiyonaya katılan sporcuları tek tek tebrik eden Dündar, şampiyonluk pastasını sporcularla birlikte kesti. İstanbul’da uluslararası katılımla gerçekleştirilen yarışlarda elde ettikleri derecelerle, kendilerine büyük bir gurur yaşatan sporcuları, başarılarından dolayı kutlayan Başkan Dündar, “Beden engelli arkadaşlarımız, haftanın belli günlerinde OBAM’a gelerek çeşitli eğitimler alıyor. Aldıkları eğitimler doğrultusunda bir çok sosyal faaliyete katılıyorlar. İstanbul’da uluslararası çapta oryantring müsabakalarına katılarak, elit ve başlangıç kategorilerinde 2 birincilik ve bir ikincilik kupası alarak, bizlere büyük bir mutluluk yaşattılar. Kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.