Osmangazi Belediye Meclisi üyelerine kentsel dönüşümde son durum anlatıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümde son aşamaya geldiklerini ifade ederek, “Bugün Osmangazi Belediye Meclisi ikinci toplantısını yapıyor. Master plan ve kentsel dönüşüm çalışmalarının geldiği aşama hakkında meclisi bilgilendirmek istedik. Geçen dönem master planla ilgili Bursa’nın bütün dinamikleri, odalar sivil toplum örgütleri, partiler ve meclis üyelerimiz katkı koydu. Herkesin düşüncesi alındı ve ona göre bir neticeye varıldı. Yeni dönem arkadaşlarımız bu konuyla ilgili bilgi istedi. Bugün onlarla bu konuyu paylaşmak ve kentsel dönüşümle ilgili geldiğimiz noktayı onlara aktarmak adına bir toplantı yapıyoruz. Kentsel dönüşüm ülkenin gerçeği gereği, Bursa’nın da ihtiyacı. Bizler bu ihtiyaç çerçevesinde master plan sonucu belirlemiş olduğumuz bölgelerde çalışmaları sürdürüyoruz. Bunlardan en yakın olarak uygulamaya geçeceğimiz bölgeler Soğanlı, Kent Meydanı ve Demirkapı bölgeleri olacak. Bunları adım adım takip ediyoruz. Ayakları yere basan ciddi çalışmalar yaptık. Başladığı zaman Bursa’yı hedef alan bir proje olacak. Çok güzel çalışmalar yapılıyor" dedi.

Yakında ilk kazmayı vurup Bursa’nın yeniden dönüşümüne başlayacaklarını kaydeden Dündar, "Kentsel dönüşümün başlangıcıyla ilgili kesin bir tarih yok. Ancak son aşamaya geldik. Bakanlıkta onay aşamasında. Onayı bekliyoruz. Onaydan sonra yasal süreçler var. Yeni kanuna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediye ile birlikte yürütüyor. Daha önce TOKİ vasıtasıyla yapılıyordu. Bu yeni bir uygulama olduğu için yük belediyenin üzerinde olacak. O yüzden daha ince eleyip sık dokuyarak bu çalışmaları yapıyoruz. Bu süreç içerisinde inşallah en kısa zamanda çalışmaları başlatacağız” diye konuştu.

Kentsel düşümde önceliğin Soğanlı bölgesi olduğunu ifade eden Dündar, "Diğer projeler yürüyor. Kent Meydanı’nda çalışmalarımız sürüyor. Demirkapı bakanlar kurulu tarafından onaylandı. Bu projelerin hepsini birlikte yürütmek zor. Adım adım bu projeleri hayata geçireceğiz. Tüm projeleri belediyenin yürütmesi söz konusu değil. Bunları bölgesine göre müteahhitler yapacak. Belediyenin içinde olabileceği veya bizlerin sadece danışmanlık yapacağı projeler olacak. Emin adımlarla gidiyoruz. Fazla acele etmiyoruz” şeklinde konuştu.