Osmangazi Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Mustafa Dündar başkalığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi CHP Melis üyeleri, DOSAB Termik Santrale Hayır Platformu üyeleri ile birlikte, üzerinde ‘DOSAB Termik Santraline Hayır’ yazan yeleklerle oturumu takip etmek istemesi üzerine yaşanan kısa süreli gerginlik, platform üyelerinin salondan ayrılması ile sona erdi ve meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis açılış konuşmasının ardından, yaşanan gelişmelerle ilgili konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her türlü demokratik eylemi desteklediklerini ancak, meclis çatısı altında böyle bir eylem gerçekleştirilmesinin doğru olmadığı söyledi. Başkan Dündar, “DOSAB’ta kurulmak istenen Termik Santral konusunda, kentin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğimiz defalarca söyledik. Bunu bir önceki meclis oturumumuzda da dile getirdik. Ancak, burada şunu ifade etmek istiyorum, kişilerin rant kavgasını asla desteklemiyoruz. Kişisel, ticari ve siyasi hesap peşinde olanların asla yanında olmayız. Bizler, Bursa’nın, Osmangazi’nin menfaatlerini savunuyoruz, vatandaşımızın, bu kentin menfaatine olan her türlü girişimi de destekliyoruz” dedi.

Başkan Dündar’ın ardından CHP Grubu adına söz alan Grup Sözcüsü Recep Çohan, DOSAB’ta kurulmak istenen termik santralin kurulma kararı ortadan kalkana kadar, konuyu her mecliste gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi. Çohan, “Bu projeyi; sadece CHP MHP ya da siyasi partiler değil, STK’lar, akademik odalar ve tüm halk istemiyor. Sizden de bu duyarlılığı göstermenizi bekliyoruz” dedi. MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın’ın da, “Bursa halkı DOSAB’a soğuk bakmaktadır. Osmangazi Belediye Meclisi olarak halkın bu tepkisine duyarsız kalamayız. Bu konuda halkın yanında olduğumuzu ifade etmeliyiz” diye konuştu.

Yaşanan gelişmeler nedeniyle geç başlayan Osmangazi Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, gündem maddelerinin bir kısmının görüşülmesinin ardından, kalan gündem maddelerinin görüşülmesi için Başkan Dündar tarafından Pazartesi gününe ertelendi.