Osmangazi Belediyesi’nin 16 vizyon projesi arasında yer alan bilgi evlerinin ilki Mehmet Akif Mahallesi’nde hizmete açıldı. Okuma-araştırma salonları, etüt merkezi, kütüphanesi ve zeka oyun salonları ile Bilgi Evleri, çocukların okul dışı eğitimlerine önemli katkı sağlayacak.

Osmangazi Belediyesi tarafından ilköğretim çağındaki çocukların eğitimlerine destek vermek maksadıyla oluşturulan bilgi evlerinin ilki Mehmet Akif Mahallesi’nde hizmete açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, belediye bürokratları, vatandaşlar ve çok sayıda çocuk katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimlerine katkı sağlayacak projeler ortaya koyuyoruz. Bu projelerimizin birsi de, bugün açılışını yaptığımız bilgi evleri. Çocuklarımız burada eğitim eksiklerini tamamlarken, kütüphanelerinde bilgi ve araştırma ihtiyaçlarını giderecek, sosyal ve sportif faaliyetlerle gelişimleri güçlendirilecek. Bilgi evleri desteği ile, özgüveni yüksek fertler olarak bilgiyle, sevgiyle yarınlara hazırlanacaklar” dedi.

Bursa’nın geleceğinin kaliteli eğitim alan gençler tarafından şekillendirileceğini kaydeden Başkan Dündar, “Çocuk Dünyası, Adrenalin Parkı, Ekolojik Yaşam Merkezi, Kaliteli Yaşam Merkezi ile Aile Rehberlik Merkezi yine bu dönem bizim üzerinde ciddiyetle duracağımız ana konu başlıklarımız olacak” diye konuştu.

Açılışın ardından Mehmet Akif Bilgi Evi’ni gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çocuklar ile bilgisayar başına geçti.