Osmangazi Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları tamamlanan Emek Hatip Mescidi ile Adnan Menderes Mahallesi Kartopu Çocuk Parkı törenle hizmete açıldı.

Eğitim, sağlık, spor, çevre ve tarihi mirasın korunması gibi hayatın her alanında yatırımlarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Emek Mahallesi’nde yer alan Hatip Mescidi’ni baştan aşağı yenilerken, mahalleye bir de çocuk parkı kazandırdı. Mahalle sakinlerinin ibadetlerini daha konforlu bir ortamda yerine getirebilmesi adına 135 bin TL kaynak kullanılarak yenilenen mescit, yeni binası, abdesthanesi ve çevre düzenleme çalışmaları ile daha kullanışlı hale getirildi.

Osmangazi Belediyesi’nin Emek Hatip Mescidi’nin yenilenmesinin dışında mahalle sakinlerinin hizmetine sunduğu diğer bir yatırımı ise toplam 642 metrekare alana sahip olan ve içerisinde fitness aletleri, çocuk oyun grubu, yeşil ve dinlenme alanlarının yer aldığı Adnan Menderes Mahallesi Kartopu Çocuk Parkı oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Emek Hatip Mescidi ve Adnan Menderes Mahallesi Kartopu Çocuk Parkı açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak hizmetin her alanında etkin ve verimli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Klasik belediyecilik hizmetlerimizle hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırırken, “Şehir ve İnsan” odaklı yatırımlarımızla da Osmangazi’yi dünya standartlarında bir ilçe yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Emek Mahallesi’ni güzelleştirmek ve daha yaşanabilir hale getirmek adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Dündar, “Emek Mahallesi yatırımlarımızla donattık. Türkiye’nin en modern sağlık ocağını Emek Mahallesi’ne yaptık. 16 vizyon projemiz arasında yer alan Aile Rehberlik Merkezi’nin ilkini de yine Emek Mahallesi’nde açtık. Emek Mahallesi’nin nüfus yoğunluğundan dolayı yaşamış olduğu bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıları çözmek için de projeler üretiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Emek Hatip Mescidi dualarla ibadete açıldı. Emek Hatip Mescidi’nin açılışının ardından Adnan Menderes Mahallesi Kartopu Çocuk Parkı’na giden ve çocuklarda bir araya gelen Dündar, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.