Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Sarıkamış Harekâtı sırasında şehit düşmüş Bursalı Mehmetçikler anısına yaptırılan Bursalı Sarıkamış Şehitleri Anıtı’na çelenk sunarak, tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andığını söyledi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bağlaraltı’nda bulunan ve Yıldırım Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Bursalı Sarıkamış Şehitleri Anıtı’na Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı nedeniyle çelenk sundu. Törene Bursa Sarıkamış Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Bulut ve dernek üyeleri de katıldı. Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Başkan Edebali, "Bu topraklar binlerce yıllık tarihi geçmişinde birçok kahramanlıklara, cesarete, millet olma azmine tanık olmuştur. Kadim medeniyetimizin kuruluşuna tanıklık eden bir yerde bugün Sarıkamış şehitlerimizi anıyoruz" dedi.

Başkan Edebali, Kurtuluş Savaşı’nda ilk şehitlerin verildiği yerin Yıldırım olduğunu vurgularken, "Balabanbey, kadim medeniyetimizin kuruluşunun başladığı yerdir. Hemen alt tarafımızda Hacivat Köprüsü civarı ise Kurtuluş Savaşı’nda Bursa’da ilk şehitlerimizi verdiğimiz yerdir. Türk milleti, millet olma iradesini her zaman korumuş, Sarıkamış’ta da olağanüstü bir gayretin içine atılmıştır" diye konuştu.

Sarıkamış’ta vatan toprağını korumak için canını veren şehitlerimize şükran borcumuz olduğunu ifade eden Edebali, “Sarıkamış kuşatma harekatı aşırı soğuk ve açlık yüzünden 5 Ocak 1915’de sona erdi. Ordumuz bu dağlarda, çoğunluğu donma sonucu binlerce şehit verdi. Şehitlerimizi Hakk’a yürüyüşlerinin 100. yılında rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum" şeklinde sözlerine son verdi.