Geçen ekim ayında Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı’ndan havalanıp Konya’ya eğitim maksadıyla giderken Kartepe’de düşen askeri helikopterde şehit olan İnegöllü Radar Astsubay Kıdemli Astçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun babası Nihat Karakaşoğlu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Şehit babası Nihat Karakaşoğlu, Başkan Aktaş’a oğlunun şehadetinde göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Karakaşoğlu, “İnegöl’e ziyarete gelmişken, hem sayın kaymakamımıza, hem başkanımıza yavrumun vefatında gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etmek istedim. Bu vesile ile de kendileriyle sohbet etme imanı buldum. Allah nasip ederse yarın Ankara’ya döneceğim” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Hepinizin bildiği gibi kısa süre önce bir büyük acı yaşadık. İnegöl doğumlu olmasa ve İnegöl’de oturmasa da, bizlerde akrabalarının yaşadığı Cerrah Mahallesi’nde akrabalarına taziyede bulunmuştuk. Bugün şehidimizin babası Nihat ağabeyimiz, İnegöl eşrafından Necati Türker ağabeyimizle beraber bizi ziyarete geldi. Ateş düştüğü yeri yakıyor, ama Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

İnegöl Belediye Meclisi, Cerrah Mahallesi’nde 1. Park Caddesi’nin ismini "Şehit Er Mehmet Karataşoğlu Caddesi" olarak değiştirmişti.