Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde 2015 yılı Yamaç Paraşütü ve Yelken Kanat Faaliyet Semineri yapıldı. Faaliyet seminerinde Türkiye Ulusal Hedef Şampiyonası’nın bir ayağının Nilüfer’de yapılması kararlaştırıldı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü ve Türk Hava Kurumu’nun (THK) katkılarıyla Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde 2015 Yılı Yamaç Paraşütü ve Yelken Kanat Faaliyet Semineri düzenlendi. Seminere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Sportif Havacılık Sorumlusu Rasim Kuşçu, THK Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler, Yamaç Paraşütü Öğretmeni Pilot Mevlüt Poyraz, Pilot Serdar Gülcemal ve Türkiye’nin çeşitli illerinden sivil havacılık kulüp temsilcileri katıldı. 2014 yılında kulüpler için yapılması planlanan ve icra edilen yamaç paraşüt faaliyetleri, şampiyonalarda, gösteri ile festivallerde yaşanan aksaklıkların tartışıldığı seminerde, Milli Takım oluşturma kriterleri ile 2015 yılı faaliyet planı da belirlendi.

Geçmiş dönemlerde hava sporlarının aktif olarak yapılmadığına dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak Nilüfer Sportif Havacılık Sorumlusu Rasim Kuşçu’nun gayretiyle bu yola çıktık. Bu yol bizim için çok önemli ancak diğer kurumlarda aynı özveriyi göremiyoruz. Nicelikten çok niteliği öne çıkarmaya çalışıyoruz. Uludağ Üniversitesi’nde bulunan pisti nitelikli hale getirmek Nilüfer Belediyesi’nin sorumluluğudur. Eğitim, kurs ya da spor amaçlı gelen konukları iyi bir mekanda konaklatıp, oradan gülümseyerek ayrılmalarını istiyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz. Havacılık faaliyetlerini hızlandırmak hepimizin sorumluluğu. Bu anlamda Nilüfer Belediyesi olarak bütçe ve idari anlamda elimizden geleni yapacağımızdan şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı.

THK Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz’ün sivil havacılık kulüp temsilcilerinin sıkıntılarını dinleyerek görüş ve taleplerini aldığı toplantıda konuşan THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler, “THK Bursa Şubesi olarak kendimizi bu konuda çok şanslı görüyoruz. Özellikle Nilüfer ilçesinde Başkan Mustafa Bozbey’in büyük desteğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü Sorumlusu Rasim Kuşçu ise, "İki Günde Olsa Engelsiz Bir Yaşam” sloganıyla engelli bireylere ve ailelerine yönelik organizasyon yapılacağının müjdesini verdi.

Seminerin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü Sorumlusu Rasim Kuşçu’ya havacılık faaliyetlerine gösterdiği katkılardan dolayı THK Genel Başkanlığı adına plaket verildi. Başkan Bozbey’de semineri düzenleyenlere çeşitli hediyeler verdi.