Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Süpürtü köyünde, 65 yıldan bu yana kullanılan caminin minaresinin bir süre önce yıkılmasının ardından harekete geçen vatandaşlar, yeni bir cami yapmak için seferber oldu.

Süpürtü Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde, muhtarlık ve hayırseverlerin desteğiyle eski caminin yanındaki alana inşa edilecek yeni caminin temeli törenle atıldı. 240 metrekare alan üzerinde yapılacak cami 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Yeni caminin bir yıl içerisinde bitirilip eski caminin yıkılacağı bildirildi.

Süpürtü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Demir, “2011 yılında 65 yıllık camimizin minaresi yıkıldı. Minaremiz yıkıldıktan sonra yeni bir cami yapmaya karar verdik. Bugün temelini atıyoruz. Camimizi bir yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Hayırseverlerimizin desteğine göre bu zaman uzayıp kısalabilir. Abdest alma bölümü, gasılhane, hela ve dernek merkezinnin bulunacağı 500 kişi kapasiteli camimiz iki minareli olarak inşa edilecek. 1.5 milyon liraya mal olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise, “Süpürtü adına hayırlı bir iş için buradayız. Camimizin tamamlanması için hayırseverlerin desteğini bekiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Kurban kesilmesinin ardından caminin temeli atılırken, katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.