Bursa’da eğitim sistemine dahil edilen Suriyeli öğrencilerin 4 bini aştığını belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan ’Yabancılara Yönelik Eğitim-Öğretim Hizmetleri’ genelgesiyle, Suriyelilerin okula kazandırılması adına önemli bir adım atıldığını söyledi.

Bursa’daki yabancı uyruklu öğrenci sayısının 4 bin 156 olduğunu kaydeden Veli Sarıkaya, “Suriyeli öğrenci yoğunluğunun en fazla Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde olduğunu görüyoruz. Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan 2014/21 sayılı genelge gereğince ilçelerimizde alan taramaları yapılıyor. Tespit edilen ilk ve ortaöğrenim çağındaki öğrencilerimizi seviyelerine göre okullarımıza yönlendiriyoruz. Bu öğrencilere, uyumlarının sağlanması için öncelikle Türkçe öğretiliyor. Bunun için okullarımızda ayrı kurslar düzenliyoruz. Öğrenim çağı dışına çıkanlar ise başta Türkçe ve meslek edindirme kursları olmak üzere çeşitli eğitimlerle hayata hazırlanıyor. Bursa’ya gelen yabancı uyruklu öğrencilerden bizim ulaşamadıklarımız olabilir. Bu öğrencilerimiz en yakın okul veya halk eğitim merkezi müdürlüğüne müracaat ederlerse gereken tüm işlemler yapılır” dedi.

Suriye’deki iç savaşta en fazla çocukların mağdur olduğunu ifade eden Veli Sarıkaya, “Örnek bir çalışma sergilemenin çabasındayız. Suriyeli misafirlerimizi, kendi değerleri ve Türkiye’nin ortak değerleriyle yetiştirmek arzusundayız. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz için yapılacak her çalışmanın, ülkemizin geleceğine de önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Eğitemediğimiz her fert risk taşır. Bu riski ortadan kaldırmak için bilinçli şekilde çalışıyoruz” dedi.