Bursa’da, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve Atlas Mahallesi Kadın Derneği’nin düzenlediği “Toprak Ana Günü”nde tüketicilere doğal olana dönme çağrısı yapıldı.

Gıda birliklerini bir araya getirerek çevreye saygılı ürün yetiştiriciliğini hedefleyen 10 Aralık Toprak Ana Günü, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve Atlas Kadın Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ikinci kez kutlandı. Atlas Mahallesi’nde düzenlenen kutlamaya Nilüfer Kent Konseyi Şazi Çavuşoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve Atlas Mahallesi Kadın Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Atlas Kadın Dayanışma Derneği’nin hazırladığı ev yapımı yerel lezzetler tanıtılarak katılanlara ikram edildi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, “Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu kurulduğundan bugüne yaptığı çalışmalardan bir tanesi de Toprak Ana Günü. Sermayenin gücü ve insanların yoğun çalışma temposu “fast-food” adında sağlıklı olmayan bir yemek kültürünün ortaya çıkmasına sebep oldu. Buna karşılık olarak da sivil toplum örgütleri her yıl 10 Aralık’ta yerel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması ve gelenekleri koruyabilmek adına “slow-food” hareketiyle bütün dünyada Toprak Ana Günü’nü kutluyor” diye konuştu.