Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Türk Bayrağı getiren her vatandaşın teleferiğe bedava bineceğini söyledi.

Teleferik idare binasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursalıların 29 Ekimde Türk bayrağı getirerek teleferikten faydalanacağını açıkladı. Altepe, teleferiğin Bursa’nın bir markası olduğunu belirterek, “Teleferiğimiz 50 yıl sonra yenilendi. 7 Haziran 2014 günü bunun startını verdik. Yeni kabinlerimizle artık 13 dakika gibi kısa bir zamanda, farkına bile varmadan Uludağ’a çıkmak mümkün. Karadan 35 kilometrelik yol teleferikle 13 dakikada kat ediliyor. Oturduğumuz yerde panoramik manzara ile yolculuk yapıyoruz. Bizler bu sistemi ihaleye çıkarırken, yatırımcı firmalara yılda 300 bin yolcu taşıyabileceklerini söylemiştik. Fakat teleferik 4 ay zarfında 450 bin yolcu taşıdı. Yani bizim ortaya koyduğumuz hedefi 4 ayda 150 bin geçti" dedi.

Yolcuların çoğunun yabancı turist olduğuna dikkat çeken Altepe, "Ama burada da şu gerçeği belirtmek istiyorum; yolcularımızın yüzde 80’i yabancı turist. Burada Bursalıların payı yüzde 20. Bu rakamlar turizmin ve turizm yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Cumhuriyet Bayramımızı en güzel şekilde yaşayalım. Uludağ’a çıkmayan vatandaşlarımız Uludağ’a rahatlıkla çıkabilsin. Teleferik A.Ş’nin teklifiyle yapılan bir organizasyon. Daha evvel hiç çıkmayan vatandaşlarımızı ücretsiz olarak Uludağ’a çıkaracağız. Şanlı Türk’ün şanlı bayrağını getiren her vatandaşımız Uludağ’a ücretsiz çıkabilecek” dedi.

Altepe, Arap turistlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.