Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen ve üç gün sürecek olan ‘Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması’ başladı.

Türk mutfağını dünyaya tanıtmak isteyen Nilüfer Belediyesi, hünerli elleri ‘Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması’nda buluşturdu. Cumhuriyet Mahallesi Gazi Pazar Alanı’nda düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü. Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Lütfü Günenç ve ana sponsorlardan bir olan İnoksan Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık’ın da katıldığı yarışmada Türkiye’deki meslek liselerinden öğrenciler mücadele etti. Yarışmada üç gün boyunca 700 kişi hünerlerini sergileyecek. Üniversiteli öğrencilerin de yarışacağı programda yabancı ülkelerden şefler de hünerlerini sergileyerek ter dökecek.

Nilüfer Belediye Başkan Vekili Lütfü Günenç, kurum olarak Türk mutfağının tanıtımı için birçok çalışmaya imza attıklarını ifade ederek, “Misi Yerel Lezzetler Şenliği, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi Mutfak Atölyesi ile biber, enginar, incir şenliklerimiz ve buralarda yapılan yarışmalar bunun en güzel örneğidir. Bu tür organizasyonlar Türk mutfağı ve yöre insanına katkı sağlayacak. Nilüfer Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.