Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) öncülüğünde başlatılan Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB’nin (Kalıpçılar Vadisi) müteşebbis heyet toplantısı Yalova’nın yeni Valisi Selim Cebiroğlu’nun başkanlığında yapıldı. Toplantıda, kamulaştırma çalışmalarındaki son durum gözden geçirilirken, OSB içindeki ortak kullanım alanları hakkında Vali Cebiroğlu’na bilgi verildi.

Türkiye kalıp sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek çatı altında toplayacak Kalıpçılar Vadisi’nin 2017 yılında faaliyete geçmesi için çalışmalar devam ediyor. Projenin hayata geçeceği Yalova’daki Kalıp İmalatı İhtisas OSB’nin yeni Başkanı Vali Selim Cebiroğlu, Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB’de bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cebiroğlu, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Kalıpçılar Vadisi’nin sadece Yalova için değil, ülke sanayii için çok önemli olduğunu söyledi. Cebiroğlu, “Kalıp sektörü ülkemizin sanayileşmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Sektörün Yalova’ya gelmesini ilimiz için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Hedefimiz projenin hızla tamamlanmasıdır. Projenin bir an önce faaliyete geçmesi için gereken her şey yapılacak” dedi.

UKUB Başkanı Şamil Özoğul’da, projenin tamamlanması için çalıştıklarını söyledi. Özoğul, “Müteşebbis heyet toplantısına ilk kez başkanlık eden valimiz bize her türlü desteği vereceğini söyledi” dedi.

Başkan Özoğul, hedeflerinin 2017 yılında OSB’nin faaliyete geçmesi olduğunu sözlerine ekledi.