İnegöl Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, EPDK’nın aldığı kararla 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren enerji nakil hatlarının binalara getirilmesi işleminin tamamen UEDAŞ’a ait olacağını belirtti.

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte UEDAŞ Müdürü Enis Gürer’i makamında ziyaret eden İnegöl Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, "Bizler UEDAŞ’ın bir nevi mutfağını teşkil etmekteyiz. Bütün işletmelerde olduğu gibi buradaki işlerinde altyapıları, inşaat sektöründe elektrik üzerine bizim arkadaşlarımız çalışmaktadır. Bundan dolayı UEDAŞ bizim vazgeçilmez bir kuruluşumuzdur. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.

Dış kolon hatlarının 1 Ocak 2015 itibariyle UEDAŞ tarafından yapılacağını ifade eden Yakup Ulama, “İnegöl’de bugüne kadar bütün inşaatlarda kazılarımız müteahhitler veya inşaat sahipleri tarafından yapılıyordu. Bunun altyapı maliyetleri vatandaş tarafından karşılanıyordu. EPDK’nın aldığı kararla 1 Ocak 2015 itibariyle 6446 sayılı madde gereği enerji nakil hatlarının binalara getirilmesi noktasında karar çıktı. Bu karar neticesinde 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle dış kolon hatlarının UEDAŞ tarafından bütün masrafların, kazı işlemlerinin, kablo maliyetlerinin karşılanması zorunluluğu geldi. Bu noktada şuan bölge de çalışmalar yapılıyor. Taşeron firmalar aracılığıyla bu işlem yapılacak. Tabi bunun için bir geçiş süresi gerekecek. Bu tarih başladı diye insanlarında birden bu olacak diyerek bir sıkıntı yaşayabilirler. Bu konuda biraz duyarlı olmak gerekiyor. Bizler bu noktada elimizden gelen gayreti kurumumuzla birlikte vereceğiz” dedi.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Enis Gürer ise, “Ziyaretlerinden dolayı Elektrikçiler Odası yönetimine teşekkür ediyorum. Mutlaka çalışmalarımıza esnasında sıkıntılarımız olacaktır. Önemli olan bu sıkıntıları kısa sürede beraberce çözüme ulaştırmaktır. Hedefimiz bu olmalı. Ziyaretten dolayı tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.