Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Uludağ yolunda vatandaşlar ve şoförler için tehlike arz eden sahipsiz köpekleri topladı. Belediye ekiplerince toplanan köpekler, bakım ve tedavileri yapılmak üzere Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne götürüldü.

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinin başında gelen Uludağ’da sezonun açılmasıyla birlikte ciddi bir hareketlilik yaşanırken, Osmangazi Belediyesi, Uludağ yolu üzerinde tehlike arz eden başı boş köpeklerin toplanması için düğmeye bastı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından bayıltıcı iğne ile bayıltıldıktan sonra toplanan köpekler, Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne götürüldü. Köpeklerin gerekli bakımları, tedavileri ve kısırlaştırmaları yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takılacak. Böylece Osmangazi Belediyesi doğal hayat merkezi tarafından kayıt altına alınan köpeklerin takipleri daha kolay yapılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hem halk sağlığı, hem de sahipsiz köpeklerin hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak istediklerini belirterek, “Çevre beldelerden hatta şehir dışından bu bölgeye kamyonlarla köpekler bırakılıyor. Bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Halk sağlığını göz önünde bulundurarak sahipsiz köpeklerin toplanması için çalışma başlattık. Maksadımız köpeklerin hepsini merkezimize getirip kısırlaştırmak, aşılarını yaparak küpelemek" dedi.

Uludağ yolu üzerinde yer alan Kirazlı Mahalle Muhtarı İsmail Kuzu da, sahipsiz köpeklerin insanlar ve yoldan geçen şoförler için büyük tehlike arz ettiğini ifade ederek, “Yol kenarında dolaşan sahipsiz köpekler yüzünden kazalar meydana geliyor” diye konuştu.