Bursa’nın Orhangazi Yeniköy Gençlerbirliği Spor Kulübü Yönetimi, Orhangazi İlçe Belediye Başkanı Çağlayan’ı makamında ziyaret etti. Klüp Başkanı Levent Öztürk, amatör spora ve Yeniköy’e katkılarından dolayı Başkan Çağlayan’a teşekkür etti.

Ziyarette Yeniköy Gençlerbirliği yönetiminin yanı sıra, Yeniköy Mahalle Muhtarı Recep Sönmez ve Yeniköylü Belediye Meclis Üyesi Fikret Nogal da hazır bulundu. Yeniköy’ün dinamikleri mahalleye yapılmasını istedikleri çalışmalar konusunda Başkan Çağlayan ile fikir alışverişinde bulunup taleplerini iletti.

T0oplantıda, Yeniköy’deki futbol sahasının suni çim yapılıp, spor müsabakalarına açılması talep edildi. Başkan Çağlayan, saha ile ilgili çalışma başlattıklarını, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nden suni çim için söz aldıklarını müjdeledi. Yeniköylüler, spor kulübü için yeni lokal talebinde bulunurken, mahalle meydanındaki çay bahçesinin bu anlamda değerlendirilebileceği kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Çağlayan, Yeniköylülerin talebi üzerine mahalle merkezindeki eski belediye binasının da atıl durumda olduğuna dikkat çekti. Eski Belediye binasının 2015’in ilk çeyreğinde yıkılacağını ifade eden Başkan Çağlayan, gelecek yaz aylarında Yeniköy’de yeni bir meydan çalışması başlatılacağını bildirdi.

TOKİ KONUTU VE DOĞALGAZ TALEBİ

Toplantıda Yeniköy’e yapılacak tüm çalışmalar için, Yeniköy sınırları içerisinde kalan yeni yüksek okul binası dikkate alınarak değerlendirme yapıldı. Yeniköylüler Başkan Çağlayan’dan TOKİ konutu ve doğalgaz talebinde de bulundu. Çağlayan ise bu konularda da çalışma yapılabileceğini ifade etti.

Yeniköy’ün çehresini değiştirecek çalışmalar için hafta başında yerinde incelemeler yapılacak. Belediye Başkanı Çağlayan, Pazartesi günü Yeniköy’de mahallenin önde gelenleri ile yeniden biraraya gelecek. Toplantıdan sonra, Yeniköy sınırlarında yapılacak, sosyal alanlar, spor tesisleri, konut alanları ve meydan çalışmasıyla ilgili yerinde incelemeler yapılacak.