Yıldırım Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen programının konuğu başarılı gazeteci-yazar Yıldıray Oğur oldu.

Yıldırım Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikleri sürdürmeye devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Haberin Merkezinde’ programında başarılı gazeteci ve yazar Yıldıray Oğur’u halkla buluştu. Yıldırım’da rutin belediyecilik ve kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra sosyal projelerde de önemli adımlar attıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım için göreve talip olduğum an itibariyle bu şehre hangi katkıları koyabiliriz diye var gücümüzle çalışıyoruz. Birçok konuda ilklere de imza attık ve atmaya da devam edeceğiz. Geçmişimizden aldığımız güçle, kadim medeniyetimizin mirasıyla yoğrulan bu şehirde gelecek nesillere bırakabileceğimiz en önemli miras düşünce yapımız, kenetlenmemiz ve geleceğe birlikte yürüyebilme anlayışını hayata geçirmemiz olacaktır” diye konuştu.

Yaşam tarzımızı ve bizi biz yapan değerleri iyi anlamalı ve anlatmamız gerektiğini ifade eden Edebali, "Türkiye güçlü bir medeniyet yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Türkiye’nin gücünü dünya kavramaya başladı. Bu anlamda belki de yüzlerce örnek verilebilir. Dünyaca ünlü uluslararası ilişkiler uzmanı ve jeo-stratejist George Friedman, yeni kitabında Türkiye’ye çok önemli bir rol biçiyor. Friedman’a göre, Türkiye’nin 21’inci yüzyılın süper güçlerinden biri olacak. 2020’de Türkiye ilk 10 ekonomi arasına girecek. 2040’ların ortalarında Türkiye önce Arap ülkelerinde, ardından Asya, Afrika, Balkanlar ve Kafkaslar’da etkili olan en büyük bölgesel güç haline gelecek. Ama Türkiye sadece ekonomi ve silah gücüyle değil toplumsal şuuru keşfederek mazlum ülkelerin umudu bir ülke olacak" dedi.

Türkiye’de medyanın tarihsel gelişim sürecini II. Mahmut döneminden bugüne kadar değerlendiren Yıldıray Oğur, özellikle darbe süreçlerinde medyanın toplumsal algıyı yönetmek anlamında önemli bir araç olarak kullanıldığını anlattı. Günümüz medyasının çeşitli güçler tarafından etki altında tutulduğunun altını çizen Oğur, medya üzerinde her zaman bir baskının olduğunu kaydetti. Gazeteci-yazar Yıldıray Oğur, Türkiye’nin medya anlamında daha modern ve özgürlükçü bir sürece geçiş aşamasında olduğunu da dile getirdi.