Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kadınların ekonomik hayatta daha fazla rol almaları gerektiğini söyledi.

Bursa Esnaf Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEKAYDER) tarafından Cazibe Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali katıldı. Edebali, toplumların medeniyet seviyesinin kadınlara verilen değerlerle doğru orantılı olduğunu söyledi. Türkiye nüfusunun yarısını kadınların oluşturduğunu belirten Edebali, “Nüfusun yarısını kadınların teşkil ettiği bir toplumda kadınların rolü olmazsa geleceğe atılan adımlar eksik kalır” dedi.

Son yıllarda Türkiye’de kadınlar açısından olumlu gelişmelerin yaşandığının altını çizen Edebali, “Kadın; eştir, kardeştir, annedir. Çocuklarımızın ilk öğretmeni kadınlarımızdır. Bizim bakış açımız yerelde de genelde de kadınların hayatın her alanında sorumluluk sahibi olmaları gerektiği yönündedir. Kadınlarımızı ekonomik hayatta da daha çok görmek istiyoruz” diye konuştu.

Belediye yönetimine kadınları da katarak hizmetler ürettiklerini söyleyen Başkan Edebali, “Kadınlarımızı da yönetime katarak ilçeyi her zaman birlikte yönetme arzusundayız. Bunun için de adımlar atıyoruz. Kadınların çok büyük nüfus potansiyeline sahip olduğu ilçemizde önemli bir eksikliği gidererek Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğümüzü kurduk. Yıldırım’ı daha iyi noktalara getirme hedefimize kadınlarımızla birlikte ulaşacağız” şeklinde konuştu.