Yıldırım Belediyesi ve Uluslararası İpek Yolu Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Şiir Gecesi’nde 11 farklı ülkeden öğrenciler birbirinden duygusal şiirler okudu.

Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Yeryüzünün Kadim Sesi, Şiir’ adlı Uluslararası şiir gecesi programına Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve çok sayıda sanatsever katıldı. Şiir gecesinin açılışında yaptığı konuşmada Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sesler farklı olsa bile aynı duyguları paylaşan, aynı kadim medeniyetin temsilcileriyiz. Yine o kadim medeniyetin şehri Bursa’da, Yıldırım ilçesindeyiz. Bizim kültürümüz sadece yaşadığımız coğrafya ile sınırlı değil. Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Ortadoğu’da kardeşlerimiz var. Burada yaşayan insanlar bu medeniyetin önemli temsilcileridir” dedi.

Bu topraklarda yaşamış büyük şair ve düşünürlerin birçoğunun Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan ve Ortadoğu’dan geldiğini belirten Başkan Edebali, “Biliyorsunuz Emir Buhari Hazretleri Buharalıdır. İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy Üsküplüdür. Bizim uygarlığımız kan ve soy bağı ile değil kültür ve medeniyet bağı ile birbirine bağlıdır. Bizler önce inançlarımız sonra da ortak kültürlerimizle geleceği hep birlikte inşa etmeliyiz” diye konuştu.

Geceye katılan öğrencilerin yaşadıkları ülkelere gittikleri zaman büyük bir görevi de yerine getireceklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Sizler buradan güzel hatıralarla gideceksiniz. Gittiğiniz yerde kadim medeniyetimizin elçisi olmanızı istiyoruz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edersek kimse bize bir şey yapamaz. Türkiye bütün mazlum coğrafyaların umududur. Bunu tüm coğrafyalara yayarsak hiç kimse bizi yıkamaz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İktisadi İlimler Fakültesi’nde eğitim gören 11 misafir öğrenci ana dillerinde birbirinden duygusal şiirleri katılımcılarla paylaştı. Geceyi düzenleyen Uluslararası İpek Yolu Öğrenci Derneği, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye desteklerinden ötürü çiçek takdiminde bulundu.