Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, GS UEFA Anıtı’nın Emin Dalkıran Kordonu’na taşınması sonrasında ortaya çıkan spekülasyonları değerlendirdi.

Gemlik Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı İshak Yurdakul ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2011 yılında belediye başkan vekili seçilir seçilmez ilçedeki kaldırımları yeşil beyaza boyadıklarını, yine Bursa Spor Taraftarlar derneği ile birlikte toplu sünnet töreni ve dayanışma gecesi düzenlediklerini vurguladı.

Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden bütün spor kulüplerine büyük önem verdiklerini dile getiren Yılmaz, “Uluslararası çapta her başarı bizi ve halkımızı gururlandırmakta, hepimizi sevince boğmaktadır. Türkiye’nin ve şehrimizin huzurunu bozmak isteyen bir kısım art niyetli insanlara, taraftarlar dernekleri ve yerel yöneticiler olarak bizler, sporun, sevgi, barış ve kardeşlik olduğunu bıkmadan usanmadan anlatmalıyız” dedi.

GS UEFA Anıtı ve Parkının 2000 yılında Galatasaray’ın UEFA Kupasını almasının ardından, dönemin belediye başkanı tarafından iskele meydanındaki yeşil bir alana yapıldığını belirten Refik Yılmaz, Belediye olarak o bölgede tuvalet ihtiyacı üzerine bu mermer kaide anıtı ve park konumunu Emin Dalkıran Kordonu’na taşıdıklarını bildirdi. Basında ve sosyal medyada ortaya atıldığı gibi Gemlik Belediyesi’nin UEFA Kupasının kaldırılmasının üzerinden 14 yıl geçtikten sonra GS Anıtı ve Parkı yapmadığını vurgulayan Yılmaz, mevcut anıtın yer değiştirdiğine dikkat çekti.

2009-2010 yılı Süper Lig Şampiyonu Bursa Spor ‘un da şehri sevince boğduğunu kaydeden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yeşil beyazlıların tarihi boyunca ülkemizi yurt dışında da en iyi şekilde temsil edip, önemli başarılara imza attığını ifade etti. Bursa Spor Taraftarlar Derneği ile birlikte sosyal ve kültürel projelerin yanı sıra sportif projelere yönelik çalışmaların ve desteklerin devam edeceğini savunan Yılmaz, CİUS AVM önündeki 2009-2010 Şampiyonluğu Timsah Anıtı’nı da şehrin en güzel ve en görünen yerine taşıyacaklarını müjdeledi.

Bursa Spor Taraftarlar Derneği’ne aklı selim tavırları dolayısıyla teşekkür eden Yılmaz, “Sosyal barışı ve sporla bütünleşmiş sevgi, saygı ve kardeşliğimizi kimse bozamaz. Buna bizler taviz vermeyiz” diye konuştu.