Yıldırım Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa İnsani Yardım Derneği (İHH) iş birliğiyle ihtiyaç sahibi aileler için battaniye yardımı kampanyasını başlatıldı.

Kampanya çerçevesinde toplanacak yardımlar dünyanın çeşitli ülkelerindeki fakirlere gönderilecek. "Her evden bir battaniye" kampanyasına katılmak isteyen hayırseverler, belirtilen banka hesaplarına para yatırarak 20 liraya bir fakire battaniye almış olacak.

Yıldırım Belediye İsmail Hakkı Edebali, "İlk inşaası Yıldırım’dan başlayan cihan devleti Osmanlı’nın medeniyet ve kültür birikimini temsil eden varisleri olarak geçmişimizle, medeniyetimizle ne kadar iftihar etsek azdır. Soğuk kış şartlarında evsiz barksız kalan insanları bizler düşünmek zorundayız. Bazen vermek de büyük bir ihtiyaçtır. Bazen veren el alan elden çok mutlu olabiliyor. Bugün yapacağımız hizmet çok önemli. Belki evimizdeki bir battaniye bizim için çok basit bir eşyadır, ancak ihtiyacı olanlar için çok zaruridir. Toplum olarak bu kampanyaya ilgisiz kalmamız lazım" dedi.