Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Biga Belediyesi ve Biga Engelliler Derneği işbirliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Etkinlikte konuşan Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, “Biz dernek olarak 3 Aralık Dünya Engelliler günümüzde tüm Engelli kardeşlerimizle bir arada birlik ve beraberlik içinde kutlamak istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Biz bir gün değil 365 gün varız, aranızdayız. Bizimde sizden bir farkımız yok. Sadece bazı organlarımız eksik. Kimimiz işitmeyiz, kimimiz konuşamıyoruz, kimimiz göremiyoruz, kimimiz yürüyemeyiz, sizin gibi düşünemeyiz ama bizde varız. Her birimiz birer bireyiz” dedi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, “Bizler Biga Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve kaliteli bir yaşam olanağı bulmalarına yardımcı olmak amacıyla büyük bir özveriyle üstümüze düşen tüm görev ve sorumlukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günlerde tebrik için gönderilen çiçekleri ilçemizde mevcut 2 çiçekçiyle görüşerek toplamda 10 adet tekerlekli sandalye alarak engelliler derneğimize teslim ettik. Ayrıca mevcut kaldırımlardaki tekerlekli sandalye rampa geçişleri ve görme engelliler için sarı şeritlerin yapımının yaygınlaştırılması çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra akülü tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımızın dışarıdayken akülerini şarj edebilmeleri amacıyla yeni belediye hizmet binası önündeki meydana bir akü şarj ünitesi koymak üzere çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Her zaman engelli bireylerimiz ihtiyaç duyduğu konularda bizlere kolaylıkla ulaşabilir ve taleplerini iletebilirler. Bir toplumun medeniyet seviyesi engelli bireylere vermiş oldukları önem ile eşdeğer olduğu fikrinden yola çıkarak bizler hayatımızdaki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz yeter ki düşünceler de engel olmasın” dedi. Daha sonra pasta kesilerek Engelli öğrencilerin yaptıkları gösteriler ve şiirler büyük ilgi ile izlendi. Çanakkale’den gelen Tiyatro Troya grubu engelliler gününe özel bir gösteri sundu.