Çanakkale’de, 2014 yılı içerisinde 22 orman yangını meydana geldi, 14 hektar alan zarar gördü. Bu rakam, kayıtların tutulmaya başlandığı 1968 yılından bu yana en düşük rakam olarak kayıtlara geçti.

Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü, 2014 yılı yangınlarını değerlendirdi. Yüzde 52’si ormanla kaplı olan ve yılda ortalama 200 gün rüzgarlı geçen Çanakkale’nin, ormanlık alanları, çıkan yangın sayısı ve yanan alan anlamında Türkiye’de orman yangınlarının en yoğun olduğu yörelerden birisi olduğu hatırlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü olarak da hizmet verilen dönem içinde, 46 yıllık ortalamalara göre yılda 52 Adet orman yangını meydana gelen Çanakkale’de, yılda ortalama 1166 hektar ormanlık alan kaybedildi. 2014 yılında ise 22 adet orman yangını meydana geldi. Bu yangınlarda, toplam 14 Hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangından etkilenen toplam 14 hektarlık alanın sadece 5 hektarlık kısmının tepe yangını olarak tabir edilen ormanın tamamını etkileyen yangın şeklinde meydana geldiği kaydedildi. Yapılan açıklamada, 2014 Yılı yangın kayıtlarının tutulduğu 1968 yılından bu yana 46 yıllık zaman diliminde en başarılı yıl olarak değerlendirildi.

Yapılan açıklamada, “Çanakkale Valiliği koordinatörlüğünde ‘Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun’ aldığı etkin kararlar ve tedbirler doğrultusunda, başta Orman Teşkilatımız olmak üzere, diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaları ile sağlanmıştır. Ayrıca Çanakkale İlinde 2014 yılında 553 adet açık alan yangını (Bağ, bahçe, anız vb) meydana gelmiş olup, yangın sezonu içinde yoğunlaşan tüm bu yangınlara da başta Orman İşletme Müdürlüklerinin yangınla mücadele unsurları müdahale etmişlerdir. Sözü edilen tüm bu yangınlarda özellikle can kaybı olmaması da sevindiricidir” denildi.