Çanakkale Süper Amatör Ligi takımlarından Çanakkalespor Futbol Kulübü yeni Yönetim Kurulunda görev dağılımı yapıldı. Yönetim Kurulu toplantısının ardından Başkan Turgay Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çanakkalespor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu toplantısı Çanak Otelde yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu görev dağılımı belirlendi. Buna göre, Çanakkalespor Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

Turgay Kılıç(Başkan), Mert Mildon (As Başkan), Kaya Üzen (Başkan yardımcısı), Selçuk Semizoğlu (Başkan yardımcısı), Fahrettin Ersoy (İdari ve Mali İşler Sorumlusu), Mevlüt Oruçoğlu (Tesisleşme ve Yatırımlar Sorumlusu), Murat Saruhan (İdari ve Mali İşler Sorumlusu) Gökhan Kutupoğlu (İdari ve Mali İşler Sorumlusu), Orçun Oktay (Basın-Halkla İlişkiler ve Organizasyon Sorumlusu), Erdoğan Madak (Hukuk İşleri Sorumlusu) Semih Başaran (Genel Sekreter), Bahadır Yüksel (Tesisleşme ve Yatırımlar Sorumlusu) Kemal Güneşhan (Alt Yapı ve Futbol Şube Sorumlusu), Tuncay Tavus (Alt Yapı ve Futbol Şube Sorumlusu), Özgür Şahin (Alt Yapı ve Futbol Şube Sorumlusu), Utku Parlak (Organizasyon ve Etkinlik Sorumlusu), Sadık Aydoğan (Tesisleşme ve Yatırımlar Sorumlusu), Burhan Akbaş (DR-Sağlık Sorumlusu).

HEDEF; 3 YILDA 3’NCÜ LİG

Yönetim Kurulu toplantısının ardından ise Yönetim Kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Turgay Kılıç, 3 yıl içerisinde 3’ncü lige çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Kılıç, “Bugün 1 ay oldu maçlara başlayalı ve 4 maç yaptık. 4 maç sonunda 4 galibiyetle yolumuza devam ediyoruz. Hep söylemiştik, biz bu sezon şampiyon olmak istiyoruz. İyi bir kadro kurduk. Hocamızla, futbolcu arkadaşlarımızla iyi bir ekip olduk. Bu sene ciddi başarılara imza atacağız. Hedefimiz, 3 yıl içerisinde 3’ncü lige çıkmak olacak. Bu 2 veya 3 yıl olabilir. Ama hedefimiz 3 yıl. Planımızı buna göre yaptık. Yönetimimizi oluşturduk. Ciddi anlamda çalışacağız. Çanakkalespor’u, Çanakkale’ye mal olacak bir futbol takımı olarak biz adlandırıyoruz. Bu oluşumun içerisinde, Çanakkale’de her siyasi görüşü veya her kulvarda güçlü iş adamlarıyla birlikte bir yönetim oluşturarak, Çanakkale’nin takımı noktasında hareket etmek istiyoruz” dedi.

TESİS YATIRIMLARI YAPILACAK

Kulüp olarak ciddi yatırımların da yapılacağını söyleyen Başkan Kılıç, “Bizim projelerimiz olacak. Şu anda Çanakkale’de futbol anlamında alt yapının yeterli olmadığını düşünüyoruz. Tesisleşmede sıkıntı yaşanıyor. Bazı takımlarımızın idman sahaları yok. Mevcut sahaları en az 5-6 takım kullanıyor. Bu yönetimin ilk hedefi yeni sosyal tesis yaratmak olacak. Mini bir stat olabilir. Çanakkalespor’un sahası ve tesisinin olacağı bir alan yaratmak istiyoruz. Bunun için şimdiden çalışmaya başladık. Biz, önümüzdeki süreçte, her takımla iç içe, kucaklayıcı şekilde, futbolcu anlamında alıverişlerimizin olacağı, başkan ve yöneticilerin aynı masa etrafında buluşup aynı şeyleri konuşacağı bir yapıyla hareket etmek istiyoruz. Bunun girişimlerine başladık” diye konuştu.

“TÜM TAKIMLARLA İÇ İÇE OLMAK İSTİYORUZ”

Tüm takımlarla iç içe olmak istediklerini de vurgulayan Kılıç, şunları söyledi; “Biz şunu özellikle vurgulamak istiyoruz; biz alternatif bir takım değiliz. Başka takımların alternatifi kesinlikle değiliz. Aksine biz diğer takımlarımızla iç içe kucaklayıcı şekilde hareket etmeyi düşünüyoruz. Fikir alışverişlerinde, futbolcu alışverişlerinde bulunmak istiyoruz. Futbol dolayısıyla şehrin ekonomisinin değişeceğini düşünüyoruz. Özellikle BAL Ligi ve 3’ncü ligde, diğer şehirlerden takımlar gelecek, taraftarlar gelecek. Şehre ekonomi anlamında ciddi katkımız olacak. Spor anlamında, futbolcular yetiştirmek hususunda ciddi çalışmalarımız olacak. Görevlendirmiş olduğumuz ekip arkadaşlarımızla, alt yapıya önem vereceğiz. Takımımızın şu anda 3 tane alt kategorilerde takımı var. Bunu 5-6’ya çıkarmak istiyoruz. Bütçe konusunda bir sıkıntımız yok. Bu yönetim Çanakkale’nin önde gelen iş adamları. İş dünyasındaki herkes, bu yönetimdeki herkes elini taşın altına mutlaka koyacaktır. Bu yönetimde olma amaçlarımızdan bir tanesi budur. Yönetimde bu isimlerin olması takıma ciddi anlamda değer katacak diye düşünüyoruz. İş adamlarımızla herkesi kucaklamayı hedefliyoruz. Çanakkale’de her noktaya değmek, ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Gelibolu’suyla, Biga’sıyla Geyikli’siyle, Bozcaada’sıyla, Çanakkale’deki diğer takımlarımızla iç içe olacağız. Özellikle altını çizmek istiyorum. Futbolcu alışverişlerimiz, desteklerimiz olacak. Biz Çanakkale’de futbolun gelişmesini istiyoruz. Altyapıdan futbolcu yetişmesini istiyoruz. Yönetimdekilerin hepsi futbolu seven insanlar. Futboldan keyif alıyoruz ve futbolu bir parçamız olarak görüyoruz.”

Kulüp As Başkanı Mert Mildon, hedeflerinin uzun vadede üst liglere çıkabilmek olduğunu belirterek, “Çanakkale’de güzel bir oluşum oldu. İlk defa şehrin dinamikleri bir araya geldi. Hedef, takibi uzun vadede birinci liglere çıkabilmek. Çanakkale’miz bu güzelliği daha önce Dardanelspor’la yaşadı. Amacımız bu doğrultuda. İnşallah o günleri görürüz. Biz kesinlikle alternatif bir kulüp değiliz. Bunun altını özellikle çiziyoruz. İnşallah bundan sonraki etaplarda kendi stadımızı, sosyal tesislerimizi de yapacağız. Tüm Çanakkale’den kulübe sahip çıkmalarını ve desteklemelerini rica ediyoruz” dedi.