Geçtiğimiz yıl Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki (Diploma Supplement-DS) belgesi almaya hak kazan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu yıl ise Avrupa Komisyonu tarafından eğitimde standartlaşma alanında verilen en yüksek kalite belgesi olan Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (ECTS-AKTS) almaya hak kazandı.

ÇOMÜ’nün de belgesini aldığı Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS), Diploma Eki (DE) ve Erasmus Kalite Etiketi Ödül Töreni Ankara’da gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois Begeot, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu ve ödüllendirilen üniversitelerin Rektör ve temsilcilerinin katıldığı törende AKTS, DE ve E- Kalite belgesi almaya hak kazanan üniversitelere ödülleri verildi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ’nün ulaştığı uluslararası standardın göstergelerinden biri olan AKTS belgesini ve ödülünü Üniversite adına YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış’ın elinden aldı. Çalış, ödülü verirken Prof. Dr. Sedat Laçiner’i ve ÇOMÜ’yü başarılarından dolayı tebrik etti, başarılarının devamını diledi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Göreve geldiğimiz 2011 yılında ÇOMÜ’nün ne Diploma Eki, ne de AKTS belgesi bulunmuyordu. Bugün her iki belgeye de sahibiz. İnanın bu belgeler beni ve arkadaşlarımı çok heyecanlandırıyor. Uluslararası arenada kalitemizin teyit edilmesinden daha büyük bir zevk olamaz. Sadece 3 yılda uluslararası yayın sayımız yüzde 50’ye yakın arttı. Bugün ise eğitim-öğretim alanında da iyi bir üniversite olduğumuzu kanıtladık ve belgelendirdik. AKTS ve DS belgeleri sayesinde öğrencilerimiz ve mezunlarımız Avrupa’daki kurumlarda büyük kolaylıklarla karşılaşacaklar. Geçmişte mezunlarımızın ÇOMÜ’de aldıkları dersleri AB üniversiteleri zaman zaman saymıyor, karşılarına çeşitli zorluklar çıkarıyorlardı. Artık o zorluklar olmayacak ve çeşitli avantajlardan yararlanabilecekler. AKTS belgesi ile bizim diplomalarımız ile AB üniversitelerinin diplomaları aynı standarda kavuşmuş oluyor. Bu da bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

ÇOMÜ bu yıl bu belgeyi almaya hak kazanan 16 Türk üniversitesinden biri oldu. Belge sayesinde ÇOMÜ mezunları Avrupa üniversitelerinde zorlukla karşılaşmadan eğitimlerine devam edebilecekler, değişim programlarında daha büyük avantajlar elde edecekler ve ÇOMÜ mezunları Avrupa Birliği üniversitelerinin yararlandığı çeşitli avantajlardan yararlanabilecekler.