Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe Kongresi yapıldı.

Gelibolu’da bir düğün salonunda gerçekleştirilen ve divan başkanlığını MHP MYK üyesi Salih Dilek’in yaptığı kongrede, iki aday başkanlığa talip oldu. Yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ilçe başkanı olan, daha sonra ilçe başkanlığından istifa eden Kemal Ersöz yeniden aday olurken, rakibi ise mevcut ilçe başkanı Hikmet Dağlı oldu. Seçimler saygı duruşu, istiklal marşının okunması ile başladı. Divan seçiminin ardından faaliyet raporu ve mali durum raporu okunarak oylanıp kabul edildi.

Ardından başkan adaylarının konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı eski ilçe başkanı ve yeniden başkanlığa aday olan Kemal Ersöz yaptı. Ersöz, "Milliyetçi Hareket Partisinin iktidara taşımanın yolu her kongrede yeni küskünler yaratmak değildir. İçinde bulunduğumuz kongreleri daha anlamlı kılmanın yolu, her bir kongremizi iktidar yolunda sıçrama taşı haline getirmektir. Gelibolu’da üç hilali egemen kılmak ve gecemizi gündüzümüze katacak, Türk töresi ve İslam ahlakıyla yürüdüğümüz yolu dokuz ışığımız aydınlatacaktır" dedi.

Bu konuşmanın ardından kürsüye gelen diğer aday ve mevcut ilçe başkanı Hikmet Dağlı ise yaptığı konuşmasında, "Bizler sıradan bir davanın mensupları değiliz. Saman alevi gibi parlayıp sönen siyasi partilerin ayarında değiliz. Bizler Türk milletinin öz benliğinde doğmuş köklü bir hareketiz. Bu yüzden büyük düşünmek zorundayız. İnanıyorum ki, milliyetçi hareketin mensupları bu süreçten yüzlerinin akıyla çıkacak, dosta düşmana ülkücülerin tek vücut olduklarını gösterecektir. Bu kutlu mücadelenin ödediği bedelleri dikkate alıp, her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğunu kimse unutmamalıdır" dedi.

Kongreye, MYK Üyesi Salih Dilek, İl Başkanı Mustafa Doğan, eski il başkanı Efkan Erkan, İl Genel Meclis üyesi Cahit Özer, merkez ilçe başkanı Hakan Pınar ile Çanakkale’ye bağlı ilçelerin başkan ve yöneticileri, Gelibolu’da bulunan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. İki ayrı listeyle gidilen seçimde 356 delegenin 282’si oy kullandı. 188 oy alan Hikmet Dağlı güven tazeleyerek, yeniden ilçe başkanı oldu. Diğer aday Kemal Ersöz ise 90 oy aldı. 4 oyda geçersiz sayıldı.