Çanakkale’nin Gelibolu ilçe kaymakamlığına atanan kaymakam Oktay Çağatay’a ziyaretler devam ediyor. İlçede görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri, yeni kaymakam Oktay Çağatay’a hoş geldin ziyaretinde bulundu.

İHA temsilcisi Seçim Turşucu, Anadolu Ajansından Doğan Zelova ve Panorama gazetesi sahibi Cemal Akdağ, kaymakam Oktay Çağatay’ı ziyaret etti. Kaymakamlık makamında Oktay Çağatay ile bir saat boyunca görüşen gazeteciler, ilçe sorunları hakkında bilgi alış verişinde bulundular. Kaymakam Oktay Çağatay, “Gelibolu’nun bu kadar güzel olduğunu tahmin etmiyordum. İlk tespitlerimde, Gelibolu’da ırmak akıyor ama susuzluktan kuruyor. Gelişmekte geç kalmış. Oysa her bakımdan albenisi olan bir yer. Eğitimde çok eksiklik var. Eğitimde başarı seviyesi düşük. Özellikle liselerde düzeyinde. Bu konuya ilçe Eğitim Müdürlüğümüzle el attık ve gerekli çalışmaları başlattık. Eğitimde Gelibolu’nun adı gibi markalaşmasını istiyoruz" dedi.

Kaymakam Çağatay, Geliboluluların en çok mustarip oldukları hastane konusunda da hem bilgi, hem de müjde verdi. Kaymakam Çağatay, "ilçeye gelmeden önce biraz araştırma yaptım. Doktorsuzluk nedeniyle yürüyüşler olduğunu okudum. Geldiğimde de bu konu hakkında gerekli bilgileri aldım. Gelibolu’nun doktorsuzluk sorunu bitecek. Gerekli girişimleri yaptık. Acil servise 2 pratisyen doktor geldi. 2 pratisyen hekim daha gelecek. Acil sorunu çözülünce uzman doktorlar asıl görevlerinin başında olacaklar. Yılbaşına kadar hastanemize kardiyologda gelecek. Diyaliz merkezini ilçenin başka bir yerinde hemen açmak için yer aramaya başladık. Bunu da halledeceğiz" diye konuştu.