Kurtuluş Savaşı’nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolun canlandırılması amacıyla Çankırı’da geleneksel olarak düzenlenen "6. İstiklal Yolu Yürüyüşü" yapıldı.

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden Ankara’ya uzanan yolun Üçoluk Karakolu mevkisindeki etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Üçoluk Karakolu mevkiinden başlayıp Kıyısın köyünde sona eren katılımcılar, 5 kilometrelik yolu kağnı ve marşlar eşliğinde yürüdü.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan köyde düzenlenen törende, yolun Kurtuluş Savaşı için çok önemli olduğunu söyledi.

Yolun sit alanı ilan edildiğini, çeşitli levhalar konulduğuna dikkati çeken Vali Özcan, "Çankırı, Türkiye’ye lazım illerden biri. Ben Sinopluyum. Bunu niçin söylüyorum? Yüksekova’da 3 tane filiz gibi delikanlıyı şehit eden o hainleri gördükçe Çankırılıların elini öpüyorum ben. Benim 7 yılım Güneydoğu’da geçti. Ben problemin ne olduğunu iyi biliyorum. Biz önce kamu düzenini tesis edeceğiz, ondan sonra çözüm sürecini yürüteceğiz. Sokakta askerim şehit ediliyorsa buna bu millet ’dur’ diyecektir."ifadelerini kullandı.

Gelecek yıl daha kalabalık şekilde burada olmak istediklerini belirten Özcan, İstiklal Yolu’nu tanıtmak için çalışmaya devam edeceklerini anlattı.

Duanın ardından katılımcılara pilav ikram edildi.

Etkinliğe AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.