Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye hizmetleri ve şehrin genel durumu hakkında değerlendirme yapmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

80. Yıl Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinde basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Söz verdikleri otuza yakın yeni projenin startını verdiklerini belirtti.

Görev süresi boyunca söz verdikleri projeleri yerine getirmek için canla başla mücadele ettiklerini söyleyen Dinç, "Şehrimizin hizmete ve yeniliklere ihtiyacı var. Gelişen ve yenilenen Çankırı için daha da çok çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda belediye yönetimi olarak personellerimizle birlikte elimizi taşın altına koyup hep daha iyisini yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Personellerinin maaşını ödeyemeyen bir belediyeden Türkiye’ye örnek bir belediye konumuna geldiklerinin altını çizen Dinç, şimdiye kadar ortaya koydukları hizmetlerin geçmişle karşılaştırılamayacak öneme sahip olduğunu söyledi. Görev süresi boyunca birçok projeye imza attıklarını hatırlatan Başkan Dinç, "Çankırı’nın çehresini değiştiren Recep Tayyip Erdoğan Parkımızı tamamladık. Park alanındaki göl çalışmalarının da sona ermesi ile birlikte görkemli bir açılış planlıyoruz. Şayet Sayın Cumhurbaşkanımızın programları müsait olursa açılışa katılmalarını arzu ediyoruz. Bunun yanında Ahmet Yesevi Meydanı son şeklini aldı. Bu çalışma ile ilgili vatandaşlardan da olumlu geri dönüşler alıyoruz. Sadece bu işin maliyeti bizden önceki dönemde yapılan işlerin toplamından daha fazla. Tüm imkânlarımızı vatandaşlarımız için seferber ettik ve yolumuza bu şekilde devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm konusunda soruları yanıtlayan Başkan Dinç, kentsel dönüşüm alanındaki 2. etap çalışmaları için ihalenin hazır olduğunu söyledi. Son dönemde ülkemizde yaşanan elim olaylara da değinen Dinç, "Geçtiğimiz günlerde hain saldırılar sonucunda şehit olan görevlileri rahmet ve minnetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Ayrıca Ermenek’ten gelen haber hepimizi bir kez daha üzdü. Sular altında kalan madencilerimiz için umutlu bekleyiş devam ediyor. Allah, yar ve yardımcısı olsun. Madencilerimiz için hep birlikte dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.