Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kızılay Haftası’nı çocuklarla birlikte kutladı.

Belediye Çocuk Meclisi ve Kızılay işbirliği ile hazırlanan programda, her biri Kızılay gönüllüsü olarak çalışan çocuklar, yaptıkları etkinliklerle Kızılay’ın önemine dikkat çekti. Anaokulu ve ilkokulların desteği ile Alışveriş Merkezi önünde gerçekleşen programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Program; kurulan temsili Kızılay çadırı, hemşire ve doktor kıyafetli çocuklar, Kızılay’ın kan bağışı aracı, stantlar ve kırmızı-beyaz renkleri üzerinde taşıyan çocuklarla renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler tarafından hazırlanan Kızılay sergisinin açılışı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve protokol tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye Kızılay Derneği Çankırı Şube Başkanı Muzaffer Gülburun, Kızılay’ın görev ve sorumluluklarının anlatıldığı Kızılay Haftası’na çocuklarla birlikte destek verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Dinç’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Başkan Dinç ise, “İnsanların yaralarının sarılması, acılarının dindirilmesi gibi önemli bir sorumluluğu üstlenen Kızılay’a yavrularımızla birlikte destek vermek istedik. Amacımız; bu program içerisine çocuklarımızı katarak hem onların hem de vatandaşlarımızın dikkatini Kızılay’ın çalışma alanına ve önemine çekmekti. Özverili ve renkli çalışmalarla yerini bulan bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.