Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki Sultan Ceylan’ın geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinde çeşitli ihmaller olduğunu iddia eden arkadaşları eylem yaptı.

Uluyazı Kampüsü’nde toplanan bir grup öğrenci, mesai saatleri içerisinde kampüste sağlık görevlisi bulunmamasına tepki gösterdi.

Üniversite yönetimi tarafından kampüs dışarısına çıkarılan öğrenciler adına bir açıklama yapan Samet Cenk, bu olayda ihmaller zinciri olduğunu belirterek, yetkililerin kampüste gerekli önemleri alması gerektiğini kaydetti.

Ambulansın kampüse ancak yarım saatte ulaşabildiğini dile getiren Cenk, "Öğrenci kardeşimize geç müdahale edilmiş ve bu onu kurtarmaya yetmemiştir. Bu olayın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğimizi ve takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz" dedi.

Olayın tekrarlanmaması için gerekli önemlerin alınmasını talep eden Cenk, "Burada mesai saatleri içerisinde teşkilatlı bir sağlık ekibi ve mesai sonrasında nöbetçi bir sağlık personeli bulunmalıdır. Kampüste gerçekleşmesi muhtemel herhangi bir sağlık sorunu durumunda ilk yardım yapılabilecek bir alan ve birim oluşturulmasını yetkililerden talep ediyoruz. Kampüsteki ambulansın hiçbir işe yaramadığına, olayın gerçekleştiği zaman diliminde yerinde bulunmadığına hepimiz şahit olduk. Bu olay hepimizin başına gelebilirdi. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler açıklamasının ardından arkadaşları için dua edip, Fatiha okudu.

Öte yandan Karatekin Üniversitesi yönetiminin açıklama yapmak isteyen öğrencileri kampüs dışına çıkartması tepkiye neden olurken, zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.