Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelindeki katı atık projelerine bir yenisini daha ekledi. Konya Katı Atık Yönetimi Projesi ile 2 milyon Konyalı’ya hizmet verilecek.

Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan ve 2 milyon kişiye hizmet verecek olan “Konya Katı Atık Yönetimi Projesi”nin başlangıç toplantısı, 19 Aralık 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Müşaviri ve Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkan Vekili Ferruh Parmaksız ve teknik ekibin katılımıyla yapılacak. Başlangıç toplantısına eş finansman sağlayan Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun üst düzey yetkilileri de iştirak edecek. Tesisin işletmeye alınmasıyla Konya halkına Avrupa Birliği standartlarında katı atık yönetimi hizmetleri sağlanacak. Bu sayede halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilmiş olacak. Toplam 21 milyon 267 bin 325 avro tutarında yatırım yapılan tesis için yüzde 85 oranında Avrupa Birliği hibe fonları kullanılacak, geriye kalan yatırım ise ulusal kaynaklardan karşılanacak. İnşaatı 2015 Ocak ayında başlanacak olan projenin 2017 yılının sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında yeni bir düzenli depolama sahası inşaatının yanı sıra mevcut Aslım eski döküm sahasının rehabilitasyonu, bir adet transfer istasyonu inşaatı, sızıntı suyu artıma tesisi inşaatı, belediyenin idari, teknik ve finansal açıdan kapasitesinin geliştirilmesi ve inşaat işinin kontrolörlüğü de yapılacak.