Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla devam eden çevre görevlisi eğitimlerinin son halkası Antalya’da gerçekleşti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hızla gelişen sanayi ile birlikte çevrenin korunmasının büyük önem arz ettiği vurgulanarak, "Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer alan işletmeler; bir çevre görevlisini sürekli istihdam etmek veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak veya çevre yönetim birimi kurmak zorundadırlar" denildi.

Bu amaçla düzenlenen eğitimlere Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde çevre görevlisi belgesi almak isteyen en az 4 (dört) yıllık fakültelerden mezun olmuş çevre mühendisleri ve diğer meslek gruplarının (mühendislik mezunları, biyolog, kimyager, vb.) katılımının sağlandığı kaydedilen açıklamada, "Nisan ayında 371, Ekim 751 ve Kasım 1000 kişi olmak üzere 2014 yılı içerisinde toplamda 2 bin 122 kişiye çevre görevlisi eğitimi verilmiştir. Ayrıca diğer meslek grupları 660 kişi ’Temel Çevre Bilimleri ve Çevre Mevzuatı’ konularında aldıkları eğitim sonunda 16 Kasım 2014 tarihinde Ankara’da çevre görevlisi adayı sınavı yapıldı. Gerek diğer meslek gruplarından sınavda başarılı olanlar, gerek çevre mühendislerinden eğitime katılanlar çevre görevlisi belgesi almak için http://izinlisans.cevre.gov.tr adresinden online başvuru yaparak çevre görevlisi belgesini alabilecekler" ifadelerine yer verildi.