Artvin Cerattepe’deki maden sahasında ağaç kesimi için örnekleme çalışması yapılacağını öğrenen yöre sakinleri ağaçların kesilmesine engel oldu. Yaklaşık 300 kişinin bölgeye gittiğinin haber alınması üzerine ağaç kesme çalışması yapılmadı.

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Cerattepe’deki maden alanı çevresinde ağaç kesimi için örnekleme çalışması yapma kararı aldı. Bunu haber alan yöre sakinleri, geceden organize olarak Sabah erken saatlerinde ağaç kesimini durdurmak amacıyla araçlarla maden sahasına gitti. Ancak, bölgede ağaç kesimi yapılmadığını gören kalabalık ateş yakarak bekledi. Ağaç kesiminin, çevrecilerin Cerattepe mevkiisinde geleceğinin haber alınması nedeniyle gerginlik yaşanmaması için durdurulduğu belirtildi.

Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, yaptığı açıklamada "Büyük bir kalabalıkla geldiğimiz için ağaç kesimini ertelediler. Bu gün burada biz olmasaydık onlar olacak çalışmalarını sürdüreceklerdi. OR-KOOP ve orman köylüleri bu bölgede ağaç kesiminin yapılmamasını istemedikleri için örnekleme yapmıyor. Bu nedenden dolayı Orman İşletme Müdürlüğü bu işlemi yakmak zorunda bugün olmasa yarın ama biz bugün olduğu gibi bundan sonrada buna izin vermeyeceğiz” dedi. Kalabalık daha sonra Artvin il merkezine hareket etti.