Yaz aylarının gelmesi ile birlikte seçimlerini Avşa Adası için yapan tatilcileri birbirinden cazip konaklama fırsatları bekliyor. Harika plajları, hareketli gece hayatı ile bir cazibe merkezi olan Avşa Adası, keyifli ve huzurlu tatilin adresi olmaya devam ediyor.

Avşa Adası Nasıl Bir Yer ?

Avşa Adası birbirinden güzel koyları ve plajları ile birlikte külüp barları ve discoları ile eğlencenin dolu dizgin yaşandığı bir tatil adasıdır. Adanın merkez kısımdaki büyük kumsallarının haricinde dört bir yanında birbirinden harika koyları bulunmaktadır. Adanın hemen hemen her yerinde denize girilebilmektedir. Ada Marmara bölgesinin en çok kumsallarına sahip yapıdadır. Bu özelliğinden dolayı turizm çok gelişmiştir ve gelişmeyede devam etmektedir.

1970`li yıllardan bu yana turizmcilik yapan adanın yerlilerinin ilk geçim kaynağı balıkçılık ve ziraatçılıktı. 1980`li yıllarda turizimde patlama yaşayan adanın şimdiki geçim kaynağını turizmcilik oluşturuyor. Avşa Adası`nın yerleşik nüfusu 2000 kişi civarlarında. Bu nüfus yaz aylarında 130.000 kişiye kadar çıkıyor. İstanbul`a yakın olması nedeni ile yaz aylarını sürekli dolu geçiren adada yer bulmak imkansız hale geliyor.

Avşa Adası Nerede

Avşa Adası nerede derseniz, Ada Marmara denizinin güney batısında yer alan Marmara takım adalarının bir parçasıdır. Avşa Adasının Haritadaki yeri Çanakkale boğazının Marmara denizi tarafındaki giriş kısmındandır. Adanın karşı sahillerinden hem Tekirdağ sahilleri ile birlikte Çanakkale sahilleride görülebilmektedir. Adanın güney doğusundan Denizkent ve Erdek güzel havalarda görülebilmektedir. Çevresinde bulunan Marmara Adası, Paşalimanı Adası, Ekinlik Adası ve Hayırsız ada Avşa Adası`na yakın adalar`dır.

Avşa Adası Nerede Kalınır

Avşa Adası konaklama yerleri bakımından çok zengin bir yapıya sahiptir. Avşa Adası otelleri sayıca az olsada otel tatili arayanlar için yeterli yatak ve hizmet kalitesine sahiptir. Son yıllarda artan otel yatırımları ile tatilciler denize girmenin yanı sıra otellerin havuz imkanlarındanda yararlanmaktadır. Adada bulunan oteller ağırlıklı olarak yarım pansiyon hizmet vermektedir.

Bu muhteşem tatil yerinde en çok tercih edilen konaklama tipi apartlardır. İçerisinde mutfak ve mutfak ekipmanları dahil olacak şekilde hizmet veren Avşa apartları stüdyo daire şeklindedir. Adanın hemen her yerinde karşınıza çıkacak olan apartlarda konaklama fiyatları çok uygundur. Kişi başı 35 Tl`den yatak bulabileceğiniz Avşa Adası`nda ucuz tatil fırsatları sizleri beklemektedir.

Adada bulunan pansiyonlar ise tatilcilere apart tipi hizmet vermektedir. Apartlara nazaran konfor ve kalitesi bir tık daha aşağıda olan pansiyonlar fiyatları yönündende tatilcilere daha uygun çözümler sunmaktadır.

Avşa Adası Plajları

Ada plajlar yönünden oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Adada denize girilebilecek 14 adet plaj bulunmaktadır. Bunları çoğu adanın doğal güzelliklerini barındıran koyları içersindedir. Avşa Adası`nın en ünlü plajları ve koyları arasında Çınar koyu ve Altınkum plajı başı çekmektedir. Diğer koylar ve plajlar ise 78 koyu, Manastır koyu, Beyazsaray koyu, Kumtur plajı, Kum burnu Plajı, Karadut plajı, Tavşanlı plajı, Yiğitler Plajı, Çiftlik plajı, Mavi Koy ve Değirmenardı plajlarıdır. Adanın merkez kısmını ayıran iskelesinin sağı ve solunda göz alabildiğince uzanan kumsallar yer almaktadır. Diğer tarafta muhafazakar hanım tatilcilerin denize girdiği Kadınlar Plajı ise ada sınırları içerisinde yer almaktadır.

Avşa Adası Gezilecek Yerler

Yukarıda bahsettiğimiz tüm plajlar Avşa Adasında görülecek ve gezilecek yerler arasındadır. Bunların haricinde Ali Baba Türbesi, Yiğitler Köyü, Hagios Georgios Manastırı, Şarap Fabrikaları, Akvaryum, Yat Limanı ve Cennet tepesi Avşa Adası`nda gezilecek yerler içerisindedir.

Avşa Adası Gece Hayatı

Avşa Adası gece hayatı ile ünlü bir tatil merkezidir. Adanın sahil bandında yer alan barlar caddesinde sıra sıra bulunan külüpler ve türkü evleri eğlenmeyi sevenlere gecenin geç saatlerine kadar hizmet vermektedir. Yine adanın çeşitli yerlerinde canlı müzik yapan mekanlar ve kumsala hizmet veren nargile kafeler gece hayatının müdavimlerine hizmetleri sunmaktadır.

Adada iç kısımlarda 3 adet büyük açık hava discosu bulunmaktadır. Bu mekanlar sabaha kadar eğlencenin adresi olup yaz gecelerinde eğlenceyi sevenlerle dolup taşmaktadır. Mekanlar zaman zaman misafirlerini düzenledikleri konserler ile ünlü sanatçıları buluşturmaktadır.

Avşa Adası Ulaşım

Avşa Adası`na ulaşım deniz yolundan yapılmaktadır. Anadolu anakarasından adaya gidişler Balıkesir`in Erdek ilçesinden kalkan arabalı feribotlar ile yapılmaktadır. İstanbul üzerinden ise İdo deniz otobüsleri ile ulaşım sağlanırken Tekirdağ üzerinden arabalı feribotlarla adaya ulaşım sağlanmaktadır.

Karaman Avşa Adası arası yol mesafesi Erdek ilçesinde kadar 727 km tutmaktadır. Özel aracınız ile hiç durmaksızın giderseniz 9 saat gibi bir sürede Erdek ilçesine ulaşabilirsiniz. Bu noktadan sonra Erdek limanından kalkan Gestaş Avşa Adası feribotu ile adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Erdek - Avşa Adası deniz yolculuğu ise yaklaşık 3 saat sürmektedir.