Bakan Kurum ile yapılan görüşmede Başyayla Belediye Başkanı Ahmet İpek, Akçaşehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen, Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceylan ve Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar ve İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu hazır bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Milletvekilleri Şeker ve Eser tarafından iletilen talepler karşılık buldu.

Karaman İl Özel İdaresi’nin hizmet alanı ve Kazım Karabekir müzesi ödeneğinin de bulunduğu Başyayla, Akçaşehir, Sudurağı ve Kazancı Belediyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere 15 milyon TL üzeri ayni ve nakdi yardım taleplerinin konuşulduğu toplantıdan iyi haber çıktı.

Görüşmede Kazım Karabekir müzesi ödeneğinin derhal ayrıldığı bilgisini veren Bakan Kurum, İl Özel idaresi tarafından yapılacak olan Akçaşehir- Karapınar- Yenikuyu yolu, asfalt kombi aracı, konkasör, köylerde yol ve inşaat yapımında kullanılmak üzere makina ekipman ve nakdi yardımların tamamına olumlu karşılık verdi.

Milletvekilleri Şeker ve Eser ile samimi bir ortamda geçen ve taleplerin karşılandığı görüşmede konuşan Bakan Kurum; “Karaman’ımıza ne yapacaksak birlikte yapalım” dedi.

Karaman Milletvekilleri Şeker ve Eser de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Karaman’a yapılan katkılardan dolayı teşekkür ettiler.