Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla çevre görevlisi eğitimi düzenlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenecek çevre görevlisi eğitimleri 25- 28 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Hızla gelişen sanayi ile birlikte çevrenin korunması büyük önem arz ediyor. Bu amaçla düzenlenecek olan eğitimler ile çevre görevlisi belgesi almak isteyen mezun olmuş çevre mühendislerini büyük bir fırsat bekliyor.

Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer alan işletmeler; bir çevre görevlisini sürekli istihdam etmek veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak veya çevre yönetim birimi kurmak zorunda.

Çevre görevlisi yeterlik belgesini alabilmek için; en az 4 (dört) yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olan veya çevre mühendisliği veya çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış olanlar “Çevre Mevzuatı” eğitimine katılmak mecburiyetinde.

Çevre görevlisi yeterlik belgesi alabilmek için düzenlenecek eğitimle ilgili; eğitim tarihi, yeri ve başvuru şartları hakkındaki detaylı açıklamalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü resmi web sitelerinde yayınlanıyor.