Balıkesir’in Bandırma Limanı’nda çöplerin yüzdüğünü gören olta balıkçıları isyan etti.

Ülkenin önemli ihracat limanlarından biri olan Bandırma Limanı’nda deniz suyunun yükselmesiyle birlikte suda yüzmeye başlayan çöpler, sahil şeridinde yürüyenlerin ve olta balıkçılığı yapan vatandaşların tepkisini çekti. Günlerdir yağan yağmur ile birlikte deniz seviyesi yükselince, dalgakıranda kayalıkların arasındaki çöpler denize karıştı. Çöpler dalgalarla kıyıya vurdu. Bu arada ihracat limanına gelip giden gemilerden sızan yakıtların da su yüzünde bir tabaka oluşturduğu görüldü.

Sahil şeridinde yürüyüş yapan ve her gün olta balıkçılığı yapan vatandaşlar, denizde yüzen çöpleri görünce duruma tepki gösterdi. Yetkilileri göreve davet eden vatandaş, “İnsanlar ellerindeki çöpleri hiç çekinmeden denize ve dalgakırandaki kayalıklara atıyor. Denizimiz bir türlü temiz kalmıyor. Bu çöpler zamanla suyun dibine batıyor ve liman kirleniyor. Gemilerden de mazot sızıyor. Buradan tuttuğumuz balıkları yemekte tereddüt ediyoruz. Çünkü balıklar mazot kokuyor. Sahilde çöp kovaları var, ama herkes çöpünü denize atıyor” dedi.

İlçede arıtma tesisi olmadığı için atık suların da denize deşarj olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu yüzden denizin kirlenmesinin hızlandığını belirtti.