Karaman Belediyesi, Devlet Planlama Teşkilatı ve Kalkınma Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen Fuar ve Kongre Merkezi Projesi, 20 bin 35 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Proje, yapısı ve fonksiyonları ile Karaman'a büyük prestij kazandıracak.

"Fuar ve Kongre Merkezi ile Karaman'da önemli bir eksikliği gideriyoruz" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "Karaman sürekli büyüyen ve gelişmekte olan bir şehirdir. Şehrimiz büyüdükçe ve geliştikçe, buna orantılı olarak ihtiyaçları artmaktadır. Son yıllarda ilimiz, önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası etkinlikler, seminer ve toplantıları gerçekleştirmek için daha fonksiyonel ve geniş mekânlara ihtiyaç duymaktayız. Yapımına başladığımız Fuar ve Kongre Merkezi son derece fonksiyonlu ve nitelikli olacak. 

Proje; bodrum, zemin, 1. kat ve teras kat olarak toplam 8750 m²’dir. Betonarme ve çelik yapı nizamında 590 kişilik kongre merkezi yapılması planlanmaktadır. Kongre merkezimiz aynı zamanda; toplantı, seminer, çalıştay, konferans vb. etkinliklerde kullanılabilecek multi-fonksiyonda yapılacaktır. 1500 m² fuar alanı da betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşmaktadır. Binanın bahçesinde 12 büyük araçlık otopark, 6’sı engelli olmak üzere 118 normal araçlık otopark planlanmıştır.

Fuar ve Kongre Merkezi'nin çok amaçlı organizasyonlarda kullanılabileceğini ifade eden Başkan Çalışkan: "Devlet Planlama Teşkilatı, Kalkınma Bakanlığı ve Karaman Belediyesi işbirliğinde yürüttüğümüz projede çalışmalar 2016 yılının son aylarında tamamlanmış olacak. Çalışmaların tamamlanması ile Karamanımızda önemli bir projeyi daha hayata geçirmiş olacağız" dedi.