Konya’nın Beyşehir ilçesinde jandarma ekipleri tarafından bir ay içerisinde ‘hayalet ağ’ olarak da adlandırılan 7 ton ağırlığında, 15 bin metre misina balıkçı ağı ele geçirildi.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Botu Timleri, deniz ve iç sularda kolayca parçalanıp su dibine çöken ve uzun yıllar çürümeden kalarak canlıların yaşamasını uzun yıllar tehdit eden ‘hayalet ağ’ olarak da adlandırılan misina ağlarına yönelik denetim ve kontrollerini yoğunlaştırdı. Bu ağlara takılan balığın kurtulma şansı olmadığı için balık neslini kuruttuğu ve sularda kirliliğe sebep olduğu gerekçesiyle ülke genelinde su ürünleri avında kullanımı yasaklanmıştı. Beyşehir Gölü’nde de balık avına geçit vermemek amacıyla çalışmalarını yürüten jandarma timleri, gölün muhtelif noktalarında yapılan denetimlerde son bir ayda usulsüz su ürünleri avı yapmak amacıyla tatlı sulara serilen 15 bin metre misina ağı ele geçirdi. Dar göz açıklığına sahip balıkçı ağlarının yetişme dönemindeki yavru balıkların avlanmasında da kullanıldığını belirleyen jandarma timleri, bu ağlara yönelik denetim, kontrol ve toplama faaliyetlerini genişletti. Göle serili ağların yerini tespit ettikten sonra saatlerce devam eden uğraşın ardından jandarma ekipleri tarafından bota çekilerek toplanan yasak ağlar, Jandarma Asayiş Botu Komutanlığı bahçesinde ağ yığınları oluşturdu. Çuvallara konulan ağlar, göl sularını kirlettiği belirtilen kurşunlarından arındırılmak suretiyle yakılarak imha edilmek üzere Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Jandarma ekipleri tekneye çekerken ağa takılan canlı balıkları yeniden tatlı sulara salarken, cansız olanlarını ise Mal Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Son bir ayda toplanan 15 bin metre balıkçı ağı, yüklendiği kamyonun kasasını doldurdu. Kamyon kasasında imha edilmek üzere ilgili kuruma nakledilen balıkçı ağlarından çıkarılan kurşunların satışından ise hazineye gelir elde edildiği belirtildi.