Bursa’da 2015 yılında kısmen su verecek olan Boğazköy barajını besleyen Kocasu deresinin kirli olup olmadığı tartışmaları sürerken, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, bu meseleyi bakanlık nezdinde ele aldı.

Geçen hafta sonu Bursa DSİ Müdürlüğü’nde sulama birliklerinin meselelerinin tartışıldığı toplantıda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ İşletme Bakım Daire Başkan Yardımcısı Seyit Aksu’ya suyun temiz mi kirli mi olduğunu sorduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ‘Kendisi de DSİ Bölge Müdürlüğü elemanlarına suyun zararlı olup olmadığını sordu. Aldığı cevap ‘Şu an zararlı’ olunca, bakanlık nezdinde konuyu ele alacağını ve gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. Bu zamana kadar birçok teşebbüste bulunduk, ancak hiç birisi bu meseleyi halledemedi. 2015 yılında bu barajdan tarlalarımızı sulayacağız. Bu durumda bu yatırım hiçbir işe yaramayacak’ dedi.

Aktaş, daha sonra, basın mensuplarını İnegöl OSB’nin arıtma tesisinden çıkan ve Kocasu’ya bırakılan suyun çıkış yerine götürerek, gazetecilere kirliliğin ne durumda olduğunu gösterdi.