Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Engin Er, "Bursa’dan geçen fay hatlarına bakarak tehdit altında olduğumuzu söyleyebiliriz. En güvenlikli ilçelerimiz Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles gözükmektedir" dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Engin Er, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa il yönetimine deprem gerçeğini anlattı.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, "Deprem hiçbir zaman bizim gündemimizde aşağılarda olmayacaktır. Yetkili ve ilgileri uyarmaya, bu konuya dikkat çekmeğe devam edeceğiz" dedi.

Deprem haritaları, depremin oluş sebepleri ve yıkıcılığı üzerine açıklamalar yapan Engin Er, şu ifadeleri kullandı:

"İl Başkanı Tevfik Topçu her fırsatta deprem tehlikesine vurgu yapıp bu yönde çalışmalar yapmakta ve konuyu gündemde tutmaktadır. Deprem bir doğal olaydır. Bunun bir felakete dönüşmesinin sebebi insanlardır. Depremlerin oluş sayısı son yıllarda 20 kat arttı, bu tehlikenin yakınlaştığını ifade eder. Ayda birkaç bin deprem meydana gelmektedir. Ben iddia ediyorum; Bursa en önemli deprem bölgesidir. Buna rağmen ilimizde bu tehlikeyi hiçbir ilgili dikkate almamaktadır. Bursa’nın büyük bölümü kaçak yapılaşmadan ibarettir. 2005-2035 arasında çok büyük bir deprem beklenmektedir ve zaman aralığı daralmaktadır. 1/100 binlik ve diğer planlar revize edilerek Bursa’dan geçen 3 fay hattını bu planlara uygulamamız gerekir. Bursa’dan geçen fay hatlarına bakarak tehdit altında olduğumuzu söyleyebiliriz. En güvenlikli ilçelerimiz Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles gözükmektedir. Geçmişte Bursa’mızda yaşanmış bir büyük Bursa depremi örneği var. Allah bize akıl vermiş, aklımızı kullanarak deprem tehlikesini tedbirlerle minimize edebiliriz."