Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ülkemizin önde gelen STK’larından olan TESK arasında çevre eğitimine yönelik işbirliği protokolü imzalanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’in arasında imzalanacak protokol üç yıl geçerli olup isteğe bağlı bir yıl daha uzatılabilecek.

Bakan İdris Güllüce daha önce yaptığı açıklamalarda çevre duyarlılığı ile ilgili önemli açıklamalar yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı; "Türkiye çevre bilinci çok yüksek olan bir genç nesile sahip. Nüfusumuzun yüzde 60’ı otuz yaşın altında. Bu otuz yaşın altındaki gençlerimizin tümü çevreci. Bu beni çok gururlandırıyor. Dünyanın en çevreci gençliği Türkiye gençliği diye seviniyorum."

-PROTOKOLÜN AMACI ESNAF VE SANATKÂRLARA YÖNELİK ÇEVRE BİLİNCİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI -

Çevre ile ilgili bilinçlendirme ve koruma çalışmalarının kapsamını genişletmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğündeki koordinasyon ve işbirliği çalışmaları son sürat devam ediyor.

Esnaf ve sanatkârlara yönelik çevre bilincinin yaygınlaştırılması amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce ve TESK Genel Başkanı Palandöken büyük bir işbirliğine imza atıyor. İmzalanan protokolde çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, doğal kaynakların korunması, esnafların ve sanatkârların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi konularında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu arasında işbirliği yapılacak. 3yıl geçerli olacak protokol isteğe bağlı 1 yıl daha uzatılabilecek.

Protokol Kapsamında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu adına ise Eğitim ve Planlama Müdürlüğü yetkilendirilecek, çevre eğitimi ve çevrenin korunması konularında basılı ve görsel eğitici mataryaller hazırlanacaktır.

Eğitim materyalleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu tarafından uzman görevlendirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu protokol ile çevre eğitimi ve bilincine yönelik çalışmamalarına bir yenisi daha ekleyecek.