Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Okuryazarlığı Atölye Çalışması’ konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İstanbul Şişli Radisson Blu Otel Toplantı Salonun da Anadoluda hizmet veren yerel ve yaygın medya kuruluşu temsilcilerin de katılımı ile gerçekleşen ÇED Okuryazarlığı Atölye Çalışması’ na WWF-Türkiye üyesi Aslı Gemici, Gül Türün, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) üyesi Av. Ömer Aykul, Kazdağı Doğal ve Kültürekl Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan ve Birgün Gazetes’nden Özgür Gürbüz konuşmacı olarak katıldı.

Gün boyu devam edecen bilgilendirme toplantısı’nda bir açılama yapan Gül Türün, Doğal Hayatı Koruma Vakfı olarak, Avrupa Birliği’nin finasal desteğiyle Türkiyede ve Balkanlardaki beş ülkede Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) ve Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) süreçlerini yakından takip eden bir proje yürüttüklerini, Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Sivil Tolum Hareketi (CO-SEED) başlıklı proje, sivil tolumun kapasitesinin güçlendirilmesi ve ilgili yasal çerçevenin geliştirilmesinin yanı sıra basının süreçlere yönelik ilgi ve farkındalığını artırmayı amaçlandığını ifade etti.

WWF- Türkiye üyesi Aslı Gemici, yaptığı sunumun da CO-SEED projesini anlatırken TEMA üyesi Av. Ömer Aykul, ÇED ve SÇD tanımlar ve süreçleri hakkında bilgi verdi.

Yaptığı sunumun da ÇED süreçleri hakınnda bili veren Birün Gazetesi’den Özgür Gürbüz ise çevre haberleri ile ilgili haber akışının sağlanması için çevre mevzuatı konusunda uzman hukukçulara ihtiyacın olduğunu ifade ederek, bu nedenle baro’larda mesleki eğitimlere ve gönüllü uzman hukukçular ve sivil tolum kuruluşlarında (STK) destek vermesine ihtiyacın olduğunu belirtti.