Isparta’da içme suyu kaynağı olarak kullanılan 2010 yılında yapımı tamamlanan Darıderesi Gölet’inde ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarında sona gelinirken, ağaçlandırma çalışmalarında 51 bin adet sedir, akasya, akçaağaç, katırtırnağı, dut, ceviz ve badem fidanı dikildi.

Ormanların suyun kalitesi, miktarı ve rejiminin düzenlenmesi için büyük önem arz ettiğini belirten Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, "Ormanlık alanlarda toprak üzerindeki dal ve yaprak gibi artıklardan oluşan diri örtü, yüksek su tutma kapasitesi ile yağış suyunu depoluyor. Ardından toprağa yavaş ileterek erozyonu önlüyor ve toprağa kazandırdığı gözenekli yapı ile suyun daha fazla toprağa nüfuz etmesini yani yeraltı suyunun beslemesini sağlıyor" dedi.

Değirmenci, Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ve Orman Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında su toplama havzasının dik topoğrafyası nedeniyle yüzeysel erozyonla oluşabilecek rüsumat taşınımının önlenmesi ve su kalitesinin korunması amacıyla, 1.1 milyon TL maliyetle projelendirilen Darıderesi İçme Suyu Sulama Göleti Havzası Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Projesi kapsamında 1300 hektar alanda 2900 metreküp taş duvar ve 18,6 kilometre kafes tel yapımının tamamlandığını bildirdi.

Ağaçlandırma çalışmalarında bölgenin asli türleri olan sedir fidanının yanı sıra biyolojik çeşitlilik ve yaban hayatının devamı için akasya, akçaağaç, katırtırnağı, dut türleriyle yöre halkının faydalanması amacıyla ceviz ve badem türlerinden oluşan 51 bin adet fidanın dikimi gerçekleştirildi.