Hayvanseverler, Denizli’de ilk kez düzenlenen seminerde Yerel Hayvan Koruma Görevlisi kimlik kartı almaya hak kazandı. Yerel Hayvan Koruma Görevlisi hayvanseverler ile sokak hayvanları daha güçlü korunacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlık Şube Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri semineri düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Lale Gönüllü, Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmak için eğitim almak isteyen çok sayıda hayvansever ve davetli katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan gerek hayvan sahipleri, gerek hayvanseverler için güzel bir eğitim çalışması yapıldığını belirterek, "Başta Veteriner Hekimler Odası olmak üzere seminerde eğitim verenlere teşekkür ediyorum. Bu eğitim yerel yönetimle vatandaş arasında bir köprüdür. Siz, Denizli’de ilk kez gerçekleşen bir uygulamanın ilk eğitim alanları oldunuz. Bu uygulamanın Türkiye’nin her şehrinde yaygınlaşmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Denizli Temsilcisi Suna Sezer ise, düzenlenen etkinlik nedeniyle mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında düzenlenen Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri seminerinde, Orman Su İşleri Bakanlığı eğitmeni Mazlum Balçık, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Duran, Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Veteriner Hekim Sinan Kılınç tarafından katılımcılara eğitim verdi. Eğitim seminerinin ardından hayvanseverlere sertifika verildi.

Seminerde, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, kedi ve köpeklerde sağlık, bakım ve beslenme, hasta hayvanların tanınması ve ilk yardım gibi başlıklarda eğitim verildi.