Türkiye’nin bir bölümü kar altında kalırken, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Elazığ başta olmak üzere, Malatya, Tunceli ve Bingöl gibi illerde pastırma yazı yaşanıyor. Hava sıcaklığının artmaya başlamasıyla birlikte insanlar meydanlarda güneşlenerek vakit geçiriyor.

Elazığ’da bulunan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, hava sıcaklığının bugünden itibaren hafta sonuna kadar Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli, Adıyaman ve çevresinde 4 ile 5 derece artması bekleniyor. Elazığ’da sabah saatlerinde kendini gösteren güneşle birlikte vatandaşlar İzzet Paşa Meydanı’na akın etti. Bayburt’tan Elazığ’a misafir olarak gelen ve güneşi görünce İzzet Paşa Meydanı’nda oturduğunu ifade eden Murat Yaldız, "Aslen Bayburtluyum. Bizim oralarda havalar çok soğuk, kar yağışlı. Buraya geldiğim çok şükür, güneşli bir hava var. Hafif rüzgar var ama o da sonbahar olmasından dolayı normaldir. Bizim oralarda içlik giymeden çıkamıyoruz, buralar çok güzel" dedi.

Meydanda oturan diğer vatandaşlar da soğuyan havaların tekrar ısındığını söyledi. Vatandaşlar, "Bu aralar hava çok soğumuştu, şimdi biraz ısındı çok güzel. Çok şükür havalar iyi, oturuyoruz" şeklinde konuştu.