Down sendromlu çocukların gelişimine katkı sağlamak ve hem de hayvan sevgisi kazandırılması adına İskenderun’da düzenlenen etkinlikte hayvanları koruma adına çevreye yem bırakıldı.

İskenderun Belediyesi, İskenderun Gençlik Merkezi ve Engelsiz İskenderun Derneği tarafından düzenlenen ortak bir proje etkinliğinde hayvanları gören down sendromlu çocuklar, heyecanlı anlar yaşadı.

İskenderun Belediyesi tarafından sahil bölgesine yerleştirilen sokak hayvanlarını besleme ünitelerine, ağaçlara, kaldırımlardaki su kaplarına down sendromlu çocuklar tarafından yem ve su bırakıldı.

Down sendromlu çocuklara hayvan sevgisi kazandırmayı, doğal ortamda havyanlar ile iç içe olmalarını sağlamak istediklerini belirten Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi Feray Dingil, “Çocuklarımıza hayvan sevgisi bilincini aşılamanın yanında onlara verilen eğitimlerin yanında farkındalık oluşturmak için sahipsiz hayvanların aç kalmasını önlemek amacıyla buna benzer faaliyetlerde bulunuyoruz. Alınan mama ve yemleri sahil bölgesinde ve kentin belirli noktalarına birlikte bıraktık. Çocuklarımızın bu etkinlikte hayvanlara dokunmalarındaki heyecanlarına, mutluluklarına şahit olduk” dedi.

Etkinliği her yıl düzenlendiklerini belirten İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Çocuklarımıza, minik dostlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmalıyız. Hayvanların doğanın dengesinin korunmasında, besin zincirinin oluşumunda olmazsa olmaz rolleri bulunmaktadır. Bu tür sosyal sorumluk projeleri çok büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

Etkinlikte çok mutlu oldukları gözlenen down sendromlu çocuklar, hayvanları çok sevdiklerini ve yeniden gelmek istediklerini ifade ettiler.